Curtea Veche Publishing sărbătorește World Book Day printr-o serie de evenimente speciale organizate în zilele de 4 și 5 martie la Acorns British Style Nursery și International British School of Bucharest.

 Copiii vor avea astfel șansa de a îi cunoaște pe autorii editurii și de a afla care este parcursul unui volum de la idee la publicare. Miercuri, 4 martie, Mădălina Corina Diaconu, autoarea „Mandale dacice” se va întâlni cu micuții de la Acorns British Style Nursery, urmând ca ziua următoare, Adina Rosetti, autoarea “Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” și actriţa Smaranda Nicolau să îi viziteze pe elevii de la International British School of Bucharest.

 „Mandale dacice” este un roman apărut la Curtea Veche Publishing în 2014, scris în colaborare cu Mihai Ionuț Grăjdeanu. Autorii îndeamnă la o cunoaștere a civilizației dacilor prin imagini menite să ajute la cunoașterea și să înțelegerea simbolurilor venerate de strămoșii noștri.

„Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” de Adina Rosetti a fost desemnat “Cea mai frumoasă carte pentru copii a anului 2014″ la concursul național de design de carte “Cele mai frumoase cărți din România”. Cartea se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani şi îşi doreşte să răspundă, într-o manieră ludică şi creativă, întrebărilor pe care le pun cei mici despre timp.

La îndemnul UNESCO, majoritatea țărilor au decis să sărbătoreasca World Book Day pe 23 aprilie, în timp ce Marea Britanie și Irlanda marchează această zi în prima joi din luna martie pentru ca elevii și tinerii din școli să se poată implica. Sărbătoarea își are originea în Catalonia unde, încă de acum 80 de ani, există obiceiul de a dărui celor dragi cărți și flori.

 

WBD-featured