Curtea Veche Publishing aduce în atenţia publicului un nou titlu în colecția Cărți Regale: “Regele Carol I în opera Reginei Elisabeta” de Silvia Irina Zimmermann.

Volumul reprezintă un omagiu adus primei perechi regale a României, un prim studiu amănunţit despre imaginea primul monarh din dinastia Hohenzollern-Sigmaringen: de la gloriosul Domnitor la antreprenorul-constructor şi mecena, de la Regele înţelept la partenerul de viaţă.

Alături de un portret regal conturat prin mai multe perspective, cartea conține jurnalul integral “Pe Dunăre” semnat de Carmen Sylva și numeroase fotografii inedite, oferindu-ne astfel un caleidoscop de imagini cu prima pereche regală a României în contextul social, politic şi familial al epocii.

Silvia Irina Zimmermann a studiat la universităţile din Sibiu și Marburg filologie germană, filologie engleză, istoria artei și sociologie și este doctor în literatură germană al Universităţii din Marburg cu o teză despre opera literară a lui Carmen Sylva. A publicat o serie de cărți despre Regina-poetă Elisabeta a României și este iniţiatoare și membră fondatoare a Centrului de Cercetare „Carmen Sylva“ al Arhivei Princiare de Wied din Neuwied.

Volumul este disponibil pe www.curteaveche.ro și în toate librăriile din țară la preţul de 37 lei.

Banner---Asociatie-Carol-I-