poza frumoasa

Bucureşti,
24 iulie 2014

Cărți de vară de la Curtea Veche Publishing

Curtea Veche Publishing le-a pregătit cititorilor o selecție de noutăți însorite, potrivite pentru vară și concediu! De la proză de calitate, la cărți de filosofie contemporană și volume pentru dezvoltarea personală, Cititorii de Curtea Veche au la alegere o gamă variată de titluri recunoscute pe plan internațional, dar și reduceri consistente, pe www.curteaveche.ro.

Pentru iubitorii de proză bună, în colecția Byblos a apărut volumul “Mătura sistemului”, romanul de debut al scriitorului american David Foster Wallace (1962 – 2008), unul dintre cei mai apreciați prozatori ai secolului XXI. Mai mult, cititorii pot alege noi titluri din seria “Cartea Cehă la Curtea Veche”: “Scrisori către Dubenka”, de Bohumil Hrabal – un colaj de trăiri și evenimente filtrate prin ochii unuia dintre cei mai importanți scriitori cehi – și “Rugă pentru Kateřina Horovitzová” de Arnošt Lustig – o poveste emoționantă despre prețul unei vieți, parte din literatura Holocaustului.

Aveți în gând o lectură bine informată, care să vă pună pe gânduri și să vă facă să priviți altfel lumea din jur? Atunci puteți alege “Focus” de Daniel Goleman, expertul numărul unu în inteligență emoțională, care analizează în noua sa carte importanță dezvoltării atenției, mai ales într-o epocă în care elementele care ne pot distrage pândesc la tot pasul. O altă noutate este “Antifragil”, carte semnată de Nassim Nicholas Taleb care, după ce a uimit lumea cu volumul “Lebăda neagră”, demonstrează de acestă dată că, aşa cum organismul uman are de câştigat de pe urma stresului şi tensiunii la care este supus ocazional, tot astfel majoritatea lucrurilor au beneficii de pe urma dezordinii, volatilităţii, haosului şi factorilor de stres.

Pentru că vara poate fi și momentul pentru dezvoltare personală, Curtea Veche Publishing propune cărțile “Folosește-ți mintea ca să întinerești” de Dr. Daniel G. Amen, “Distruge-ți obieciurile nocive” de Joe Dispenza, “Împăcarea cu noi înșine” de Pema Chödrön și “Karma și reîncarnarea” de Barbara Y. Martin & Dimitri Moraitis, pentru toți cei care vor să facă din concediu o mică oază de auto-cunoaștere.

Toate volumele sunt disponibile pe www.curteaveche.ro și în rețeaua națională de librării.

 

Scrisori catre Dubenka
Scrisori către Dubenka
Autor: Bohumil Hrabal
Preț: 25 lei
Link: http://www.curteaveche.ro/carti/noi-aparitii/ruga-pentru-katerina-horovitzova.html
La începutul anului 1989, cu intuiţia că sfârşitul regimului comunist în Cehoslovacia nu poate fi departe, Bohumil Hrabal, în vârstă de 75 de ani, reîncepe să scrie, după o lungă perioadă de tăcere literară. Volumul de faţă reuneşte eseurile epistolare scrise de autor în perioada 1989–1991 şi adresate Dubenkăi — numele de alint pentru boemista americană April Gifford, care se hotărâse să înveţe limba cehă pentru a putea citi operele lui Hrabal în original. Scrisorile acestea nu-i vor fi niciodată trimise, dar Dubenka devine o muză, destinatara ideală şi idealizată a acestor texte pe care scriitorul însuşi le numea „reportaje lirice“; ele reunesc, într-o tehnică asemănătoare colajului, cronici ale evenimentelor importante care au dus la Revoluţia de catifea şi care au urmat acesteia, amintiri legate de pierderea soţiei sale, portrete ale diferitelor personalităţi literare şi politice importante în epocă, impresii din călătoriile făcute în Statele Unite şi în Marea Britanie. Urmând volutele imprevizibile ale memoriei, Bohumil Hrabal îmbină istoria personală cu proza poetică, punând într-o legătură rafinată girafa în flăcări a lui Salvador Dalí, imaginile din Praga aflată sub ocupaţie nazistă, cutiile de supă ale lui Andy Warhol, tancul roz, căsuţa sa din Kersko, satul înconjurat de păduri unde îl aşteaptă întotdeauna pisicile-copii, restaurantul-berărie „Tigrul de Aur“.

 

 

 

Ruga pt Katerina_Coperta1
Rugă pentru Katerina Horovitzova
Autor: Arnost Lustig
Preț: 35 lei
Link: http://www.curteaveche.ro/carti/noi-aparitii/scrisori-catre-dubenka.html
Probabil cel mai cunoscut roman al lui Arnošt Lustig, unul dintre marii scriitori ai Holocaustului, Rugă pentru Kateřina Horovitzová (1964) are ca sursă de inspiraţie un fapt real şi a fost scris într-o singură noapte. Kateřina Horovitzová este o tânără cu visuri mari: să fie o dansatoare faimoasă. Nu şi-a contrazis niciodată tatăl, dar odată ajunsă pe rampa de triere a lagărului, viaţa vrea cu orice preţ să învingă: „Nu vreau să mor“, spune ea şi îşi părăseşte familia în voia unei sorţi atât de clare pentru a se alătura unui grup de industriaşi ce fac parte dintr-un transport special, parte a unui schimb de prizonieri. Cât costă o viaţă? Destul, dar suportabil, din punctul de vedere al conducătorului informal al grupului de privilegiaţi, domnul Herman Cohen. Sub protecţia lui se va afla Kateřina Horovitzová şi domnul Cohen, om de cuvânt şi de afaceri, este mulţumit de rigoarea nemţească ce presupune chitanţe, înscrisuri şi documente de tot felul; acestea sunt dovezi ale înţelegerii la care s-a ajuns, dovezi irefutabile ale soluţiei finaleîn urma căreia un tren trebuie să îi ducă spre libertate. La foarte scurt timp după apariţie, în 1965, romanul a fost ecranizat în regia lui Antonín Moskalyk, iar în 2012 o dramatizare a fost jucată în câteva ţări ¬central-europene într-un tren alcătuit din două vagoane pentru animale. Rugă pentru Kateřina Horovitzová este prima carte a lui Arnošt Lustig tradusă în limba română.

 

FOCUS_Coperta1

Focus
Autor: Daniel Goleman
Preț: 37 lei
Link: http://www.curteaveche.ro/carti/noi-aparitii/focus-daniel-goleman.html
Autorul cărții Inteligența emoțională (bestseller internațional) revine în atenția publicului cu o perspectivă originală asupra uneia dintre resursele impropriu exploatate în ziua de azi: atenția, ca ingredient secret al performanței. De peste 20 de ani, psihologul Daniel Goleman studiază cele mai noi descoperiri din științele socio-umane (și nu numai). În cartea de față, el înfățișează argumente captivante în favoarea dezvoltării atenției — această calitate mentală rareori analizată și din păcate subestimată, dar de o importanță covârșitoare pentru felul în care navigăm prin viață. Atenția funcționează ca un mușchi: dacă nu e antrenată, se atrofiază; în schimb, folosită cum trebuie, se dezvoltă și crește. Într-o epocă în care elementele ce te pot distrage pândesc la tot pasul și sunt imposibil de înlăturat, Daniel Goleman demonstrează că, mai mult ca oricând, avem nevoie de o atenție tot mai ascuțită pentru a înfrunta adversitățile și a prospera. Daniel Goleman distinge trei tipuri de atenție: cea orientată asupra propriei persoane, cea care se abate asupra altora și cea îndreptată către mediul înconjurător.

 

Antifragil

Antifragil – Ce avem de câştigat de pe urma dezordinii
Autor: Nassim Nicholas Taleb
Preț: 60 lei
Link: http://www.curteaveche.ro/carti/noi-aparitii/antifragil.html
După ce a demonstrat în Lebăda Neagră că impredictibilul şi foarte puţin probabilul se află la baza aproape oricărui fenomen, Nassim Nicholas Taleb arată în Antifragil că, de ce oraşele-stat sunt mai bune decât statele-naţiune, de ce datoriile sunt întotdeauna nocive, de ce guvernele fac rău ori de câte ori impun politici protecţioniste şi în ce fel prăbuşirea fiecărui avion constituie un câştig pentru siguranţa zborurilor.

Expert în domeniul riscului şi probabilităţilor în economie, autorul demonstrează că, aşa cum organismul uman are de câştigat de pe urma stresului şi tensiunii la care este supus ocazional, tot astfel majoritatea lucrurilor au beneficii de pe urma dezordinii, volatilităţii, haosului şi factorilor de stres. Experienţa arată că improbabilul, imprevizibilul şi nesiguranţa nu sunt atât de periculoase pe cât se crede, ci că se dovedesc utile, dezirabile şi chiar necesare — pentru că îmbunătăţesc şi întăresc orice sistem, organic sau anorganic. Spre deosebire de rezistenţă şi robusteţe, antifragilul nu numai că rezistă la şocuri, ci trage învăţăminte de la acestea şi se îmbunătăţeşte de pe urma lor. Tocmai de aceea cunoaşterea prin încercări şi greşeli va fi întotdeauna superioară cunoaşterii academice, „de laborator“, iar organismele călite în focul provocărilor vor fi mai puternice decât acelea dezvoltate sub un „clopot de sticlă“.

Foloseste-ti mintea

Foloseşte-ţi mintea ca să întinereşti

Secretele regenerării fizice, emoţionale şi mentale
Autor: Dr. Daniel G. Amen
Preț: 39 lei
Link: http://www.curteaveche.ro/carti/noi-aparitii/foloseste-ti-mintea-ca-sa-intineresti-daniel-amen.html
Cercetările pe care dr. Amen le-a desfăşurat în ultimii 20 de ani au evidenţiat, prin intermediul imagisticii cerebrale, că odată cu înaintarea în vârstă creierul devine mai puţin activ şi, astfel, mai vulnerabil în faţa unor afecţiuni precum depresia şi problemele de memorie. Azi ştim că un creier păstrat tânăr este cheia pentru a-ţi păstra vitalitatea mulţi ani. Programele de sănătate prezentate în carte şi inspirate de o nouă abordare în domeniu, alături de cercetările revoluţionare ale autorului, au ajutat sute de persoane care au apelat la clinicile Amen. Dr. Amen prezintă 10 paşi simpli, necesari pentru a îmbunătăţi performanţele şi funcţionarea creierului. Recomandările sale te vor ajuta să trăieşti mai mult, să arăţi şi să te simţi mai tânăr. Programul detaliat de dr. Amen în lucrarea de faţă arată cum să-ţi dezvolţi memoria şi atenţia, cum să-ţi gestionezi eficient energia, dar şi cum să dobândeşti o stare generală mai bună. Sfaturile lui te vor ajuta să micşorezi considerabil riscul de a fi afectat de bolile cerebrale degenerative specifice bătrâneţii; îţi va fi mai uşor să-ţi formezi obiceiuri alimentare sănătoase, vei fi mai energic şi, nu în ultimul rând, mai optimist.

Distruge-ti obiceiurile nocive
Distruge-ţi obiceiurile nocive
Cum să-ţi determini mintea să lucreze în favoarea ta
Autor: Joe Dispenza
Pret: 35 lei
Link:
Postulatul cărţii de faţă evidenţiază ideea că niciun om nu e condamnat din punct de vedere genetic să rămână acelaşi, legat pe viaţă de un anumit mod de a fi. O nouă ştiinţă ia naştere pentru a veni în ajutorul oamenilor şi pentru a-i susţine în crearea realităţii pe care şi-o doresc. Concepută ca o incursiune multidisciplinară în tainele creierului uman, lucrarea de faţă cuprinde informaţii de ultimă oră, validate ştiinţific, precum şi dovezi care spulberă mituri şi metode concrete prin care fiecare îşi poate crea o nouă realitate personală. Autorul cărţii, Joe Dispenza, cercetător şi doctor în chiropractică, face conexiuni între domenii precum fizica cuantică, neuroştiinţe, biologie şi genetică — pentru a arăta cât de multe lucruri sunt cu adevărat posibile şi la îndemâna oricui.

Impacarea cu noi insine_coperta1

Împăcarea cu noi înşine
Cum să acceptăm incertitudinea şi schimbarea
Autor: Pema Chödrön
Pret: 25 lei
Link: http://www.curteaveche.ro/carti/noi-aparitii/impacarea-cu-noi-insine.html
E posibil să ne simţim împăcaţi cu viaţa, atunci când ne fuge pământul de sub picioare? Da, afirmă Pema Chödrön, ba chiar putem să trăim frumos în asemenea împrejurări. Secretul e să înţelegem şi să acceptăm că, oricum, lucrurile se schimbă tot timpul. Cartea de faţă arată cum vechea practică budistă a celor Trei Angajamente ne oferă o cale de a privi mai relaxat incertitudinile vieţii şi a rămâne cu mintea în realitatea prezentă, indiferent ce anume se întâmplă în jur. Aplicând învăţăturile autoarei, ne putem schimba perspectiva asupra lumii, dobândind înţelepciune şi pace lăuntrică. Cele Trei Angajamente descrise în carte reprezintă calea de a ne trezi spiritual, prin acceptarea faptului că viaţa însăşi — haotică, dinamică şi incertă — e o continuă provocare.

 

Matura sistemului_Coperta1M
Mătura sistemului
David Foster Wallace
Preț: 49 lei
Link: http://www.curteaveche.ro/carti/noi-aparitii/matura-sitemului-wallace.html
David Foster Wallace (1962 – 2008) s-a născut în Ithaca, New York. A studiat engleza şi filosofia la Amherst College, după care a absolvit un masterat în creative writing la University of Arizona. A debutat în 1987 cu The Broom of the System[Mătura sistemului] şi a atras atenţia criticilor prin stilul dens şi elaborat şi prin complexitatea naraţiunii, fiind plasat în descendenţa lui Thomas Pynchon şi a lui Don DeLillo, cu care a şi purtat o corespondenţă îndelungată. Nouă ani mai târziu, Wallace a publicat Infinite Jest, „capodopera şi totodată monstrul“ (New York Times) care i-a adus o popularitate extraordinară şi eticheta de enfant terrible al literelor americane, fiind inclus în 2005 de revista Time în topul celor mai bune o sută de romane de limbă engleză apărute din 1923. În ciuda naraţiunilor ample care l-au făcut cunoscut, Wallace a rămas deopotrivă un maestru al genului scurt, publicând volume de povestiri (Girl with Curious Hair; Brief Interviews with Hideous Men, ecranizat în 2009; Oblivion), eseuri (A Supposedly Fun Thing I’ll Never Do Again; Everything and More; Consider the Lobster ş.a.) şi numeroase articole în reviste renumite, printre care The New Yorker, The Paris Review, Playboy şi Harper’s Magazine. În 2008, Wallace s-a sinucis, lăsând în ordine, dar neterminat, al treilea roman, The Pale King, publicat în 2011. Opera lui a fost tradusă în peste douăzeci de limbi, iar Mătura sistemului este prima carte publicată în limba română.

 

Karma si reincarnarea
Karma și reîncarnarea
Autori: Barbara Y. Martin & Dimitri Moraitis
Preț: 39 lei
Link: http://www.curteaveche.ro/carti/noi-aparitii/karma-si-reincarnarea.html
Aceasta e prima carte în care Barbara Martin propune o descriere (inspirată şi originală) a complicatei lumi în care se petrece renaşterea spirituală. Ea şi coautorul cărţii, Dimitri Moraitis, dezvăluie cum văd ei viaţa de după moarte — pe baza explorărilor făcute personal, precum şi a copleşitoarelor incursiuni clarvăzătoare în lumile spiritului.

Un autentic miracol — într-un singur volum, cu informaţie complet accesibilă pentru publicul larg — cartea de faţă e perfectă pentru aceia care vor să facă primii paşi pe calea dezvoltării spirituale, dar şi pentru cei care au permanent aspiraţii de această natură. Fie că o citiţi ca pe un îndrumar extrem de concret pentru a intra şi a ieşi din ciclul karmic, fie că o luaţi drept un ghid într-un itinerar spiritual, cartea aceasta este o descriere a felului în care funcţionează reîncarnarea. Lucrarea îmbină imaginea lumii de dincolo cu mecanismele karmei, oferă sfaturi utile şi instrumente pentru a evita karma ostilă, apropie cititorii de scopul lor fundamental, acela de a ajunge la perfecţiunea spirituală.