Adunarea Generala a Asociaţiei Editorilor din România, care a avut loc luni, 04 februarie, a ales conducerea Asociaţiei pentru următorii trei ani. Astfel, editorul Grigore Arsene, proprietarul Curtea Veche Publishing, a fost reales pentru un nou mandat de trei ani în funcţia de preşedinte al Asociaţiei, împreună cu un nou Consiliu Director. Din această structură fac parte pe lângă Grigore Arsene şi editorii Lidia Bodea (Humanitas), Silvia Colfescu (Vremea), Ovidiu Enculescu (RAO) şi Valentin Nicolau (Nemira).

 

Sunt evident onorat de încrederea colegilor din Asociaţie şi sper să putem pune în practică împreună cu noul Consiliu Director cât mai multe din cele pe care ni le-am propus. Situaţia culturii scrise este în acest moment mult mai gravă decat în urmă cu trei ani şi perspectivele sunt sumbre, iar o asociaţie de talia AER va face tot ce-i stă în putinţă să urce din nou CARTEA pe locul pe care îl merită în ierarhia socială de astăzi, a spus Grigore Arsene dupa realegerea sa.

 

Asociaţia Editorilor din România este organizaţia reprezentativă a breslei editoriale, reunind cele mai importante edituri active pe piaţa de carte din România. Împreună cu Uniunea Editorilor din România (care grupează în special edituri de carte şcolară), AER formează Federaţia Editorilor din România, singura organizaţie reprezentativă a breslei, afiliată la Federaţia Editorilor din Europa (FEP).

Asociaţia Editorilor din România organizează sub egida Federaţiei Editorilor din România Salonul Internaţional de Carte Bookfest. În 2013, invitatul de onoare al Salonului de Carte Bookfest (29 mai-02 iunie) este Literatura germană – Germania, Austria şi Elvetia.