Duminică, 27 ianuarie,  Food Revolution România, Curtea Veche Publishing și Casa Mărgărit vă așteaptă la un nou atelier de gătit din seria „20 Mici Bucătari”. Începând cu ora 10.30, la Casa Mărgărit (str. Mărgăritarelor, nr.7), spunem poveşti româneşti cu morală şi umor şi aflăm tainele sărăţelelor cu chimen. La atelier pot participa copii cu vârste între 3 și 10 ani, care vor lucra pe echipe.

Bucătarii vor face cunoștință cu Șori și Pisi, o pisicuță și un șoricel ce îi vor ajuta să intre în poveste și să pregătească  gustarea mult-iubită: sărățele cu chimen. Dacă la atelierele de anul trecut cei mici au învățat să gătească bruschette cu mozzarella, costini cu ardei și brânză, cremă de zahăr ars și biscuiți din turtă dulce, anul acesta rețetele vor fi alese din bucătăria românească.

Participarea se face pe baza de înscriere la adresa intern@curteaveche.ro. Taxa de participare este de 35 lei/familie (copil+părinte) și include un voucher cu 40% reducere la titluri de la Curtea Veche Publishing. Atelierul durează aproximativ o oră.

Food Revolution România și partenerii săi își propun să ofere copiilor educație culinară prin cele două serii de ateliere desfășurate lunar „20 Mici Bucătari” și „Micii Bucătari”.

Mișcarea „Food Revolution” a fost inițiată de faimosul bucătar Jamie Oliver pentru a lupta cu obezitatea din şcolile americane, după succesul înregistrat în Marea Britanie prin „Ministry of Food”, cea mai amplă campanie naţională de încurajare a oamenilor să renunţe la mâncarea de tip fast food şi să se întoarcă la obiceiul sănătos de a găti. La baza acestor iniţiative stau reţetele extrem de accesibile din volumul „Jamie’s Ministry of Food” („Jamie, ministrul hranei sănătoase”, Curtea Veche Publishing, 2012) – tradus în Statele Unite ca „Jamie’s Food Revolution”, prin care Jamie Oliver vrea să demonstreze că „oricine poate învăţa să gătească în 24 de ore”.

Curtea Veche Publishing deține în exclusivitate drepturile de autor pentru publicarea volumelor lui Jamie Oliver în România și, până în prezent, a publicat nouă volume ale faimosului bucătar.

Pe 17 mai va avea loc „Food Revolution Day” un eveniment global organizat de Fundația Jamie Oliver  menit să inspire și să educe oamenii  pentru adoptarea unui stil de viață sănătos. Într-o singură zi, mii de participanți, printre care se află părinți, educatori, activiști, bucătari și simpli iubitori de mâncare, se vor înarma cu instrumentele și cunoștințele necesare pentru a face alegeri sănătoase în viață.