Duminică, 20 ianuarie, reluăm seria atelierelor de gătit pentru copii „Micii Bucătari” cu o incursiune în bucătăria italiană. Organizate în continuare de cei trei parteneri, Food Revolution România, Curtea Veche Publishing și Librăria Bastilia, atelierele oferă celor mici educație culinară, împletind arta de a spune povești cu pasiunea pentru mâncarea sănătoasă.

Pe 20 ianuarie, începând cu ora 12.00, copiii cu vârste între 3 şi 5 ani vor asculta povestea bucătarului Jamie Oliver şi vor învăţa să prepare tagliatelle cu broccoli și busuioc, după o rețetă italienească inspirată din volumul „Jamie, ministrul hranei sănătoase”.

Participarea la ateliere se face pe bază de înscriere la adresa intern@curteaveche.ro, întrucât locurile sunt limitate. Taxa de participare este 35 lei/familie și va include o carte. Atelierul va avea loc la Librăria Bastilia (str Piaţa Romană nr. 5) și durează aproximativ o oră. Înscrierile se pot face de asemenea la Food Revolution România și la Librăria Bastilia.

După ce s-a bucurat de succes în 2012, seria „Micii bucătari” continuă cu ateliere lunare găzduite de Librăria Bastilia. Pe parcursul acestui nou sezon, vom explora ingrediente şi reţete mediteraneene şi asiatice pentru ca cei mici să cunoască mai bine bucătăria internațională. Următorul atelier va avea loc pe 17 februarie.

Mișcarea „Food Revolution” a fost inițiată de faimosul bucătar Jamie Oliver pentru a lupta cu obezitatea din şcolile americane, după succesul înregistrat în Marea Britanie prin „Ministry of Food”, cea mai amplă campanie naţională de încurajare a oamenilor să renunţe la mâncarea de tip fast food şi să se întoarcă la obiceiul sănătos de a găti. La baza acestor iniţiative stau reţetele extrem de accesibile din volumul „Jamie’s Ministry of Food” („Jamie, ministrul hranei sănătoase”, Curtea Veche Publishing, 2012) – tradus în Statele Unite ca „Jamie’s Food Revolution”, prin care Jamie Oliver vrea să demonstreze că „oricine poate învăţa să gătească în 24 de ore”.

Curtea Veche Publishing deține în exclusivitate drepturile de autor pentru publicarea volumelor lui Jamie Oliver în România și, până în prezent, a publicat nouă volume ale faimosului bucătar.

Pe 17 mai va avea loc „Food Revolution Day” un eveniment global organizat de Fundația Jamie Oliver  menit să inspire și să educe oamenii  pentru adoptarea unui stil de viață sănătos. Într-o singură zi, mii de particiapnți, printre care se află părinți, educatori, activiști, bucătari și simpli iubitori de mâncare, se vor înarma cu instrumentele și cunoștințele necesare pentru a face alegeri sănătoase în viață.