Sâmbătă, 15 septembrie, Curtea Veche Publishing împreună cu Food Revolution România și Librăria Bastilia vă invită la noi evenimente din seria „Micii bucătari”. De data aceasta, atelierele ce împletesc dragostea pentru hrana sănătoasă cu cea pentru poveşti au şi un invitat special: scriitorul Dumitru Radu Popa. Librăria Bastilia (Piața Romană. Nr. 5) va găzdui, la această ediţie, două ateliere pentru copii cu vârste între 3 şi 5 ani, începând cu ora 11.00, respectiv ora 13.00.

Copiii vor porni într-o aventură în jurul volumului „Închide ochii! Povestea seminţei” (Curtea Veche Publishing, 2011) alături de autorul Dumitru Radu Popa, care le va citi celor mici un fragment din carte. Povestea seminței va fi apoi pusă în scenă de Daniela Mişcov, ambasador Food Revolution, împreună cu Andra Cărbunaru. În a doua parte a atelierelor, copiii vor afla mai multe despre „seminţele şi fructele care te fac mare” și vor prepara o gustare cu dovleac, floarea-soarelui, alune, migdale, stafide, nuci şi fistic.

Participarea la ateliere se face pe bază de înscriere la adresa intern@curteaveche.ro şi la numărul de telefon 0752 167 534, întrucât locurile sunt limitate. Taxa de participare este 10 lei/familie, fiecare copil primind în schimbul acesteia şi un exemplar din cartea „Închide ochii! Povestea seminţei” de Dumitru Radu Popa, pe care vor putea obţine şi un autograf de la autor. De asemenea, înscrierile se pot face la Food Revolution România și la Librăria Bastilia.

Închide ochii! Povestea seminței” este o carte pentru copiii care vor să înţeleagă mai bine lumea în care cresc. O mică sămânţă porneşte într-o călătorie prin lumea plantelor şi animalelor dorind să afle ce fel de sămânţă este, care are drept finalitate aflarea unui adevăr uman de necontestat: aflăm cine suntem prin contact cu familia şi prietenii noştri. Fiecare ilustraţie vie a cărţii este dublată de o schiţă care abia aşteaptă să fie colorată de copiii curioşi. Astfel, cartea răsplateşte dorinţa de cunoaştere a copiilor cu şase planşe de colorat amuzante.

Cunoscutul scriitor Dumitru Radu Popa, stabilit în Statele Unite ale Americii din 1986, se va afla în România cu ocazia lansării noului său volum publicat la Curtea Veche Publishing, „Sfinți, vânturi și alte întâmplări”, lansare ce va avea loc pe 14 septembrie începând cu ora 18.30 tot la Librăria Bastilia.

Echipa Food Revolution România, alături de editura Curtea Veche şi Librăria Bastilia, îşi propune să încurajeze o alimentaţie corectă chiar de la cele mai fragede vârste prin seria de evenimente „Micii bucătari”, în care arta de a spune povești va fi împletită cu pasiunea pentru mâncarea sănătoasă.

Faimosul bucătar Jamie Oliver, protagonist al unor numeroase show-uri TV culinare, a început campania „Food Revolution” pentru a lupta cu obezitatea din şcolile americane, după succesul înregistrat în Marea Britanie prin „Ministry of Food”, cea mai amplă campanie naţională de încurajare a oamenilor să renunţe la mâncarea de tip fast food şi să se întoarcă la obiceiul sănătos de a găti. La baza acestor iniţiative stau reţetele extreme de accesibile din volumul „Jamie’s Ministry of Food” („Jamie, ministrul hranei sănătoase”, Curtea Veche Publishing, 2012) – tradus în Statele Unite ca „Jamie’s Food Revolution”, prin care Jamie Oliver vrea să demonstreze că „oricine poate învăţa să gătească în 24 de ore”.

Seria „Micii bucătari” continuă cu încă cinci evenimente găzduite de Librăria Bastilia. Pe 13 octombrie, de la ora 11:00, va avea loc un atelier pentru copii de 3-5 ani despre curcubeul din farfurie: legume colorate şi proaspete. În aceeași zi, dar de la ora 17.00, copiii de 6-10 ani se vor bucura de povești și rețete cu struguri, căci e luna recoltelor. Pe 10 noiembrie, începând cu ora 11:00, copiii de 3-5 ani vor afla povestea bobului de grâu. Ultimele ateliere vor avea loc pe 8 decembrie în cadrul cărora copiii vor pregăti steluţe cu nucă, scorţişoară şi ceai relaxant de tei cu miere. De la ora 11.00 va avea loc atelierul dedicat celor mai mici (3-5 ani), iar de la ora 16.00 se va desfășura atelierul pentru copii cu vârste între 6 și 10 ani.

Atelierele „Micii bucătari” sunt susţinute de Floriol.

Prin participarea la acest eveniment, Floriol îşi propune să se implice în educaţia celor mici şi să sublinieze importanţa unei  alimentaţii echilibrate şi a unui stil de viaţă sănătos.
Floriol. Te hrăneşti sănătos, ai poftă de viaţă!