Ne face plăcere să anunţăm că ne aflăm printre finaliştii primei ediţii a Galei Industriei de Carte din România – Bun de Tipar.

La categoria „Cea mai bună carte a anului”, secția non-ficţiune, este nominalizat volumul „Zidul de sticlă. Ion D. Sîrbu în arhivele Securității” de Clara Mareș. Volumul Clarei Mareș, lansat la începutul acestui an, a fost bine primit atât de public, cât și de critici. În luna martie, s-a aflat printre câștigătorii Premiilor Observator Cultural.

La categoria „Cea mai bună traducere”, suntem onorați să fim reprezentați de Anamaria Pop pentru titlul „Apocalipsa memoriilor” Vol. I și Vol. II scris de Péter Nádas. Anamaria Pop este un vechi și drag colaborator al editurii Curtea Veche. Este considerată cel mai bun traducător al operelor din limba maghiară, munca sa fiind apreciată de întreaga lume literară. În 2009, a primit Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru traducerea romanului „Harmonia Caelestis” de Peter Esterhazy, de asemenea apărut la Curtea Veche Publishing.

Premiile vor fi decernate în cadrul evenimentului ce va avea loc vineri, 11 mai, începînd cu ora 18.00, în Aula Bibliotecii Naţionale a României. Intrarea se va face pe bază de invitație.

Lista completă a nominalizărilor se află pe site-ul Galei Bun de Tipar, pe care îl puteți accesa aici.