Ştiu că pentru mulţi dintre voi, va fi o mare bucurie următoarea veste: Ray Loriga vine în România şi îl puteţi întâlni la Bookfest, unde îşi va lansa volumul Căzuţi din cer, vineri, 11 iunie, la ora 18:00, la standul Curtea Veche. Aşadar, ne vedem la Bookfest!

Hurray!!!!!

Un adolescent fuge împreună cu o fată pe care a sechestrat-o după ce a împuşcat un agent de pază şi a furat maşina tatălui ei. Un road movie care deapănă povestea unei fugi – fuga de ipocrizie, de răutatea disimulată, de un Dumnezeu nepriceput, … toate suficiente motive pentru ca protagonistul să aleagă fuga în compania fetei şi să ceară cu insistenţă, strigând din toate puterile, prin fiecare din acţiunile sale, să fie lăsat în pace. Urmărirea şi împuşcarea lui ajung spectacol de televiziune; mama şi fratele mai mic devin, fără să-şi dea seama, protagoniştii unui reality show dement şi fără milă.

Căzuţi din cer a fost adaptat şi transpus în film (La pistola de mi hermano) chiar de Ray Loriga, acesta înfăţişând în imagini o lume plină de obligaţii şi de constrângeri care scot în evidenţă ceea ce se află în spatele ei: adică nimic.