Salut,

Pe 25 mai, Ray Loriga soseste in Romania sa lanseze “Eroi”!

Iar pentru cei care nu il cunosc inca, sa facem introducerile : )

Ray Loriga este cu certitudine reprezentantul cel mai mai cunoscut al Generaţiei X in Europa. Primul sau roman, “Lo peor de todo”, aparut in 1992, a fost primit cu entuziasm de  critica. Un an mai tarziu, cel de-al doilea roman, “Eroi”, i-a adus scriitorului o cota de popularitate uimitoare, transformandu-l peste noapte într-un autor-cult. Lansarea sa in lumea scriitoriceasca se produce in cadrul gruparii artistice madrilene La Movida, aparuta la finele dictaturii lui Franco, din care mai fac parte Alberto García-Alix si Pedro Almodovar. Loriga si-a recunoscut influentele si afinitatile în zona autorilor americani Jack Kerouak si Charles Bukowski, declarandu-se adept al unei filozofiei de viaţă apropiata celei a autorilor beat.

Energiile lui creatoare se revarsă şi în alte teritorii artistice. Impreuna cu Almodovar, a scris scenariul filmului Carne trémula. In plus, a regizat o serie de producţii cinematografice după adaptări ale propriilor romane sau după scenarii originale.

Pe langa “Eroi” si “Caídos del Cielo” – in curs de aparitie, Ray Loriga a mai publicat “Días extraños” (1994 – povestiri), “Tokio ya no nos quiere “(1999), “Trífero” (2000) şi ” El hombre que inventó Manhattan” (2004).

To be continued…