100 de minuni din varză

Colecție: 100 de minuni

Anul apariției: 2005

Număr pagini: 80

Format: 14 x 20 cm

ISBN: 973-669-109-8

100 de minuni din varză

Autor: * * *

Stoc epuizat
6,74 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
  • În zilele noastre sortimentul de varzã consumatã s-a lãrgit. Mulţi o consumã chiar şi fãrã carne, ca preparate crude sau în meniuri dietetice. Sunt noţiuni relativ noi în bucãtãrie: varza creaţã chinezeascã, varza de Bruxelles sau salatele din varzã crudã. Varza este un ingredient de bazã ideal, fiindcã posibilitãţile ei de preparare sunt nelimitate. Se poate cãli, prãji, umple, clãdi sau se poate face pane. Se pot prepara din ea mâncãruri, supe, se poate combina cu oricare zarzavat sau fruct. Avantajul este cã gustul ei se armonizeazã cu majoritatea condimentelor, ca: mãrar, chimion, piper, foi de dafin, condimente iuţi, maghiran, usturoi etc.

    Sunt popoare a cãror bucãtãrie se caracterizeazã prin folosirea diversificatã a verzei, ca la cehi, francezi, nemţi, ruşi. În acest volum recomandãm preparate din diferite soiuri de varzã, ca: varzã albã, varzã roşie, varzã creaţã, varzã creaţã chinezeascã şi din varzã de Bruxelles. Am pus un accent deosebit pe bunãtãţile preparate din varzã acrã, datoritã popularitãţii lor şi mai ales efectelor biologice benefice.